Wegens vakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 4 augustus

DE NOOD BV
Arnesteinweg 38
4338PD Middelburg
(+31)0118-65 75 85
[email protected]

Restauratie en reconstructie

gevel van een historisch pand met regenoveerde verlichting

Restauratie

Er hangen talloze oude verlichtingsobjecten in ons mooie land. Door jarenlange blootstelling aan de elementen zijn deze veelal niet meer zo fraai als ze ooit waren. Uiteraard heb je dan altijd de keuze om deze te vervangen door wat nieuws. Alleen zal dat er nooit hetzelfde uitzien.

Als het vanuit historisch oogpunt belangrijk is dat de originele armaturen blijven hangen of staan, dan beschikt DE NOOD over de vereiste kennis en kunde om de armaturen weer in volle glorie te restaureren. Ze worden ook direct voorzien van LED.

Smeedwerk gebaseerd op een oude tekening

Reconstructie

Wanneer besloten wordt om een bepaald gebied of gebouw weer naar de originele staat terug te brengen, worden vaak oude archieffoto’s tevoorschijn gehaald. Na grondige inspectie van deze foto’s of tekeningen kan het zomaar zijn dat er objecten stonden die nu niet meer aanwezig zijn. Om alles weer in oorspronkelijke staat terug te brengen moeten deze objecten eigenlijk terugkomen. Hoe ga je dat aanpakken?

Bij DE NOOD kunnen we op basis van deze oude foto’s of prenten uit het archief een identieke replica maken van bijvoorbeeld een verlichtingsobject of ander versiersel. Zelfs op basis van een slechte, onscherpe foto en zonder tekeningen ontwerpen we iets wat perfect past en lijkt op hoe het er ooit uitzag.

Neem vandaag nog contact op

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in onze diensten of producten? Ons team staat klaar om je te helpen. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op.