Wegens vakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 4 augustus

DE NOOD BV
Arnesteinweg 38
4338PD Middelburg
(+31)0118-65 75 85
[email protected]

Openbare verlichting

Nachtelijke foto van een straat met een brandend klassiek verlichtingsarmatuur

Synoniem aan klassiek

Wanneer in de wereld van openbare verlichting gesproken wordt over “echt klassiek”, dan kun je niet om DE NOOD heen. Ons land staat niet voor niets vol met historische armaturen uit Middelburg. Al 100 jaar is DE NOOD synoniem aan uitmuntende kwaliteit en een écht Nederlands product.

Pand van DE NOOD in Middelburg, Zeeland

Nederlands product

In 2024 is DE NOOD 100 jaar geworden. Dat word je als relatief klein Nederlands bedrijf niet zomaar. Klanten waarderen de continuïteit en het hoge “schoenmaker blijf bij je leest” gehalte. Bij ons geen keuzemenu’s aan de telefoon, maar gewoon direct contact. Onze medewerkers zijn trots op hun werk en laten dat graag aan de buitenwereld zien. De aanwezige kennis en kunde op het gebied van klassieke verlichting is van een niveau dat je nog zelden ergens ziet.

Medewerker van DE NOOD aan het werk met de kantbank

Geen zorgen

Beheerders van de openbare verlichting hebben de zware taak om de balans te vinden tussen kwaliteit en budgetbeperkingen. Ze moeten rekening houden met de uitstraling van een straatlantaarn en tegelijkertijd de duurzaamheidsdoelstellingen niet uit het oog verliezen. En, als het even kan, moet nieuwe verlichting ook nog naadloos samenwerken met reeds bestaande systemen.

Als je kiest voor DE NOOD dan hoef je je geen zorgen te maken over bovenstaande punten. Alle producten hebben een levensduur die langer is dan menig professionele carrière. Ze passen perfect in de historische sfeer van een gebied. Op zoek naar een speciaal armatuur voor bijvoorbeeld een brug? Als het “standaard” assortiment geen perfect passend armatuur bevat, dan maken wij ze op maat. Van één exemplaar, tot zoveel als nodig is.

Milieustraat van DE NOOD

Circulariteit en milieu

Het tegengaan van verspilling zit in ons DNA. In de energie-neutrale werkplaats in Middelburg, ontwerpen en produceren wij armaturen die 100% circulair zijn. Als, na bijvoorbeeld 30 jaar, de economische levensduur bereikt is kunnen de materialen van de armaturen prima opnieuw gebruikt worden.

Omdat de armaturen gewoon in Nederland geproduceerd worden, hoeven ze geen wereldreis af te leggen voor ze op de plaats van bestemming zijn. Zo minimaliseren we de belasting op het milieu.

close-up van led lichttechniek CircuLux

Duurzame LED

Het draait natuurlijk niet alleen om de armatuur, maar ook om het licht wat eruit komt. Alle armaturen die toegepast worden in de openbare ruimte kunnen worden uitgerust met een LED-optiek. Direct of indirect, symmetrisch of asymmetrisch, met warm of koud licht. Gaat de gemeente voor een slimme stad? Je nieuwe (of oude!) armaturen kunnen worden uitgerust met alle gangbare Smart City systemen.

Ieder jaar bouwen wij ruim 300 oude armaturen om naar LED (retrofit) zodat deze er weer tientallen jaren tegenaan kunnen. Dit is een slimme manier om te werken aan duurzaamheid, zonder te hoeven investeren in nieuwe armaturen. Waarom zou je ook als ze er pas 25 jaar staan?

Neem vandaag nog contact op

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in onze diensten of producten? Ons team staat klaar om je te helpen. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op.