Al geruime tijd vragen de middenstand en bewoners om een upgrading van het centrum van Arcen in verband met de vele toeristen die hier naar toe komen. Een aantrekkelijk centrum is goed voor de aantrekkingskracht op deze toeristen en zorgt er voor dat zij langer in het centrum vertoeven. Winkeliers en horeca hebben hier profijt van.

 

Over op led straatverlichting

In het kader van energiebesparing en duurzaam investeren heeft de gemeente Venlo er onlangs voor gekozen om de openbare verlichting binnen de gemeente grootschalig te vervangen en led verlichting toe te passen. In het centrum van Arcen staat al vele jaren klassieke openbare verlichting. De plannen van de gemeente Venlo hebben er toe geleid dat ook deze klassieke verlichting volledig is aangepakt. Voor de middenstand en bewoners van Arcen wordt daarmee deels aan de wens voldaan om hun centrum te upgraden.

 

Nieuwe klassieke armaturen

Ongeveer de helft van de armaturen is vervangen door nieuwe exemplaren en de overige armaturen zijn gereviseerd en hergebruikt. Waar voorheen nog vele verschillende type armaturen werden toegepast, is er nu meer eenheid gecreëerd door terug te gaan naar slechts twee type armaturen: het grotere model Haagse Kap voor op de masten en het kleinere model Leidse Kap voor op de muurarmen. Allen zijn voorzien van dezelfde unieke NU-led lichttechniek, een indirecte sfeervolle verlichting met een goed lichtbeeld. Deze ledverlichting is een geheel eigen product van DE NOOD, die in dit geval op de bodem ook nog is voorzien van een tube, om een nog mooier aanzien te verkrijgen. Als extra heeft de gemeente Venlo er voor gekozen om ‘ARCEN' op een plaatje op het armatuur te vermelden als identificatie van het dorpscentrum en als verwijzing naar de naam van de voormalige gemeente.

 

Gezien de lovende reacties van de betrokkenen en van de bewoners mag dit project een succes genoemd worden.

 

Kijk hier voor meer 'Voor & Na' foto's

 


-------------------------

Armatuur: Haagse Kap

Armatuur: Leidse Kap

Lichttechniek: NU-Led

 

 

 

 

 

Neem contact op