In het centrum van Vught is heel wat aan de hand. Naast een grootschalig nieuwbouwcomplex met winkels en appartementen pal naast het nieuwe gemeentekantoor, wordt de openbare ruimte van het gehele centrum voorzien van een nieuwe inrichting. De noodzakelijke vervanging van de riolering gaf het startsein voor deze herinrichting, omdat al het straatwerk toch dient te worden opengebroken is dit de ideale gelegenheid hier voor.

 

Metamorfose centrum

Het gehele centrumgebied met de fraaie Petrus kerk als middelpunt krijgt een ware metamorfose. De infra structuur wordt aangepast, het straatwerk en parkeerplaatsen worden opnieuw aangelegd en de straten worden voorzien van frisse jonge bomen.

 

Klassieke verlichting DE NOOD

Voor de openbare verlichting is gekozen voor de masten en armaturen van DE NOOD. De klassieke gietijzeren mast in donkergroen wordt voorzien van een armatuur dat speciaal voor de gemeente Vught is ontwikkeld. Het betreft een koperen armatuur, gebaseerd op de Haagse kap uit de collectie, die is voorzien van een NU-Led lichtbron. Deze indirecte LED lichtbron is voorzien van een zg. tube voor een sfeervolle uitstraling.


Ingebruikname verlichting

Wethouder Peter Pennings heeft de eerste lichtunit in werking gesteld (zie foto) en daarmee de formele start gegeven van de herinrichting van het centrum. Gedurende 2014 en 2015 zullen steeds meer lichtpunten van DE NOOD het straatbeeld gaan verfraaien. Wij feliciteren de inwoners van Vught van harte met deze kwalitatief verantwoorde keuze van B&W van de gemeente Vught en wensen de bewoners jaren lang plezier van deze unieke verlichting.

 


-------------------------

 

Meer foto's op Facebook

 

 

Neem contact op