26 oktober 2018

"Armaturen van DE NOOD zijn feitelijk onverwoestbaar en tijdloos"


Al 30 jaar doen de Haagse Kappen van DE NOOD dienst in de gemeente Midden-Delfland. Al die jaren met een SON 50 Watt bol. "Lichttechnisch natuurlijk niet meer van deze tijd", volgens Edwin Bom van de gemeente Midden-Delfland. En dus was het tijd voor verandering. De gemeente startte een ombouwtraject: met behoud van de klassieke armaturen van SON naar LED mét smart oplossing.

 

"Het traject startte met een inventarisatie door Duurzaam Zeeuws Licht samen met DE NOOD van de aanwezige klassieke armaturen", legt Edwin uit. "Hieruit concludeerden we dat het grootste gedeelte van de verlichting verouderd was en in het geheel niet meer aan de door de NSVV gestelde NPR richtlijnen voldeed. De armaturen waren niet meer water- en stofdicht, waardoor ze sterk vervuild waren aan de binnenzijde."

 

 

​>> Download het volledige artikel in .pdf

 

 

De gemeente Midden-Delfland is een Cittaslow gemeente.  Vooruitgang met behoud van historie en duurzaamheid zijn kenmerkende aspecten voor een Cittaslow gemeente, waar dit ombouwproject naadloos bij aansluit. Meer over Cittaslow: http://www.cittaslow-nederland.nl/over-cittaslow/

Terug naar overzicht

 

Neem contact op