nostalgische BUITENLAMPEN VOOR Slot Loevestein

 

Van het kasteel over de grens in Duitsland naar een op eigen bodem. Slot Loevestein, een kasteel en vesting op een unieke plek in Nederland: waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. De geschiedenis van het kasteel gaat zo'n 650 jaar terug in de tijd met verhalen uit de middeleeuwen en de Staatsgevangenis en de belevenissen van Hugo de Groot, de bekendste gevangene van Loevestein! Tegenwoordig is Slot Loevestein een bijzondere bezienswaardigheid die dagelijkse te bezoeken is.

 

De nostalgische buitenlantaarns van DE NOOD zijn in en rondom Slot Loevestein te vinden. Model Den Haag op een mast treft u aan buiten het kasteel en in de binnenplaats van het slot hangt model Binnenhof onder andere aan de kasteelmuren.

 

Kijk voor meer informatie op www.slotloevestein.nl

Schloss Evenburg (DE)

 

Vandaag gaat het lichtpunt van de dag de grenzen over, naar Duitsland waar het Schloss Evenburg gevestigd is. Het waterslot Schloss Evenburg in Barokstijl, gevestigd in Leer (Ostfriesland) is gebouwd in de jaren 1642 tot 1650. In 1861 en 1862 is het kasteel onderworpen aan een flinke renovatiebeurt. Tijdens de 2de wereldoorlog (1939-1945) werd het zwaar gehavend en bleef het geruime tijd verwaarloosd, maar inmiddels is het hotel weer compleet gerenoveerd en in gebruik.

 

Rondom Schloss Evenburg treft u model Kollum van DE NOOD aan.

Gorinchem

 

Gorinchem is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Afgelopen jaar heeft deze gemeente besloten om een millenniumgemeente te worden. Dit betekent dat zij actief meewerken aan het behalen van de millenniumdoelen die in het jaar 2000 zijn vastgesteld door de Verenigde naties.

 

Duurzaamheid is een van acht milleniumdoelen en met de aanschaf van de nieuwe DE NOOD verlichting aan de Lingehave heeft deze gemeente ook duurzaame verlichting in handen.

 

 

Baarn

Baarn ligt in het midden van Nederland op de grens van de provincies Utrecht en Noord-Holland, aan de enige rivier die van bron tot monding op Nederlands gebied ligt, de Eem.

 

In dit koninklijke villadorp hebben wij een verkoopkantoor gevestigd waar u op afspraak een bezoek kunt brengen. Een klein deel van onze collectie hebben wij daar tentoongesteld. In ditzelfde Baarn vindt u op verscheidene plaatsen diverse van onze lantaarns 'in het echt'.

Harlingen

Het Friese plaatsje Harlingen behoort tot de Friese elf steden en is met 15.000 inwonder de op vier na grootste plaats in Friesland. De haven van Harlingen is de belangrijkste haven van de provincie.

 

Langs deze haven, maar ook verder in dit plaatsje komt u veel verlichting van DE NOOD tegen. Er is hier gekozen voor het model Hollandse Kap.

 

 

 

Neem contact op