Op deze pagina vindt u onze contactgegevens. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van uw bezoek aan onze website, dan kunt u deze middels onderstaand formulier aan ons stellen.

Bijvoorbaat dank voor uw belangstelling!

Uw gegevens
Uw bericht

*) Verplicht in te vullen

Veel gestelde vragen

Wie is DE NOOD?

 DE NOOD is al 85 jaar dé producent van exclusieve buitenverlichting, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen als koper, messing en brons. Wij combineren ambachtelijk werk en traditie met moderne lichttechnieken en materialen. Hierdoor hebben onze armaturen een zeer hoge kwaliteit en lange levensduur. Onze verlichting vindt u terug in veel gemeentes, bij Koninklijke paleizen, kastelen, monumentale panden, maar ook bij moderne villa's en buitenhuizen.

Sluiten

Wie is DE NOOD Group B.V.?

 DE NOOD Group B.V. is de moederorganisatie van de drie zusterorganisaties DE NOOD B.V., Duurzaam Zeeuws Licht B.V. en KARELS Buitenverlichting B.V.

Sluiten

Wat zijn de openingstijden van DE NOOD?

 De openingstijden van het hoofdkantoor van DE NOOD te Middelburg zijn als volgt:

maandag t/m donderdag van 07.30 uur t/m 17.00 uur en op vrijdag van 07.30 - 16.30 uur .Op zaterdag en zondag is ons bedrijf gesloten.

Sluiten

Heeft DE NOOD een showroom?

DE NOOD heeft verschillende showrooms. Voor locaties en openingstijden zie onze vestigingen.

Sluiten

Bij wie moet ik zijn voor administratieve vragen?

Heeft u vragen aan onze (financiële) administratie neem dan contact op met Evalien Gabriëlse. U kunt haar bereiken op +31(0)118 657586 of via evalien@denoodgroup.nl.

 

Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag.

Sluiten

Welke keurmerken heeft DE NOOD voor de kwaliteit van haar dienstverlening?

DE NOOD is al vele jaren ISO 9001: 2008 gecertificeerd.

 

Sluiten

Voldoen de lantaarns van DE NOOD aan de CE-normering?

Alle lantaarns van DE NOOD worden voorzien van een CE-sticker, die verplicht is wanneer een product aan de CE-normering voldoet.

Sluiten

Wat is een armatuur?

Een armatuur is een professionele benaming voor een lantaarn of een lamp en verwijst in de regel naar de behuizing van de verlichting.

Sluiten

Waarom kies ik voor een armatuur cq. lantaarn van DE NOOD?

Exclusieve ontwerpen van top  kwaliteit en met een uiterst lange levensduur maken dat de armaturen van DE NOOD favoriet zijn bij particulieren, gemeenten, landschapsarchitecten en projectontwikkelaars.  DE NOOD heeft al meer dan 86 jaar ervaring. De tevredenheid van elke klant vinden wij belangrijk.

Sluiten

Waarom maken jullie al jullie producten van koper?

Vrijwel alle verlichting van DE NOOD wordt gemaakt van rood koper. Koper is het oudste metaal, dat de mens kent. Dit metaal heeft een zeer lange levensduur en een warme uitstraling door zijn rode kleur. Koper verkleurt in de buitenlucht door de invloed van verschillende weersomstandigheden. Zo ontstaat er een hechte (groene) oxidehuid , ook wel patineerlaag genoemd, die het materiaal beschermt.

Sluiten

Wat kan ik eraan doen om de verkleuring van koper tegen te gaan?

Bij buiten gebruik de lantaarn te voorzien van een laklaag.

Sluiten

In welke kleuren kan een lantaarn gelakt worden?

De lantaarns van DE NOOD kunnen , zowel van binnen als buiten, in elke gewenste, gangbare  kleur worden gelakt.

Sluiten

Ik heb een model van jullie gezien, maar weet niet welke naam deze heeft?

In onze productcatalogus treft u vrijwel onze gehele collectie lantaarns. Voor verdere details kunt u de collectie sorteren op verschillende eigenschappen. Zo komt het armatuur wat u zoekt, met al haar gegevens en naam naar voren. Mocht dit niet lukken, neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij helpen u graag verder.

Sluiten

Kan een lantaarn aangepast worden aan mijn wensen?

Wanneer u een lantaarn in onze collectie heeft gezien, maar u wilt deze aanpassen aan uw eigen wensen en stijl dan is dit bij DE NOOD geen probleem. Wij leveren maatwerk en denken graag met u mee.  

Sluiten

Zit er garantie op verlichting van DE NOOD?

Doordat DE NOOD gebruik maakt van hoogwaardige materialen als koper, messing en brons is een kwalitatief hoogstaand resultaat gewaarborgd. Door deze materialen en de vakkundigheid waarmee ze worden bewerkt geven wij een levenslange garantie op onze verlichting. Alle buitenverlichting wordt  bovendien vergezeld van een ´Certificaat van Echtheid´ waaruit blijkt dat de lantaarn daadwerkelijk door DE NOOD is gemaakt.

 

Wordt de verlichting van DE NOOD toegepast als straatverlichting (openbare verlichting) dan geldt een garantietermijn van minimaal 30 jaar, mits goed onderhouden door ons of een door ons erkend installatie- cq. onderhoudsbedrijf.

Sluiten

De lak van mijn lantaarn/mast/muurarm is beschadigd, hoe kan ik dit oplossen?

Wanneer de lakschade van de lantaarn ernstig is, dan moet deze bij DE NOOD worden overgespoten. Is dit niet het geval dan kunt u deze (voorzichtig) bijlakken met de betreffende lakkleur. Muurarmen en masten kunt u zelf met de juiste kleur geheel of gedeeltelijk over lakken. Bij de aanschaf vermelden wij altijd welke lakkleur(en) gebruikt zijn.

Sluiten

Ik heb een lantaarn naar mijn wens gezien op jullie website. Ik zou graag willen weten hoe deze bij mijn huis/tuin staat.

Heeft u op onze website of ergens in uw omgeving een mooi armatuur van DE NOOD gezien? En bent u benieuwd hoe deze in uw woonomgeving zou staan? Wij hebben een vrijblijvende en praktische oplossing! Stuur een foto op van uw pand* of tuin naar info@denood.nl, geef aan naar welk armatuur uw voorkeur uit gaat en op welke plaats u deze wenst. Onze grafische afdeling zal vervolgens een getekend 3D-model van uw armatuur in de foto verwerken. Zo kunt u zien hoe een DE NOOD lantaarn in uw woonomgeving staat!

 

* Bij voorkeur een foto van het vooraanzicht van de woning of plaats waar de lantaarn moet  komen, met een hoge resolutie

Sluiten

Ik heb een pand/huis/tuin en ben op zoek naar passende buitenverlichting. Kan ik hier geadviseerd in worden?

Wij helpen u graag met het kiezen van de best passende buitenverlichting. U kunt te rade gaan in onze productcatalogus, maar wij hebben ook een vrijblijvende, meer praktische oplossing. Stuur een foto op van uw pand* of tuin naar info@denood.nl, geef aan naar welk armatuur uw voorkeur uit gaat en op welke plaats u deze wenst. Onze grafische afdeling zal vervolgens een getekend 3D-model van uw armatuur in de foto verwerken. Zo kunt u zien hoe een DE NOOD lantaarn in uw woonomgeving staat!

 

* Bij voorkeur een foto van het vooraanzicht van de woning of plaats waar de lantaarn moet  komen, met een hoge resolutie

Sluiten

Ik heb een armatuur gezien op jullie website, maar zou deze graag in het echt willen zien.

Er zijn verschillende mogelijkheden om DE NOOD® verlichting in werkelijkheid te aanschouwen.

 

1. Showroom

U bent altijd van harte welkom in één van onze showrooms. Wanneer u op bezoek komt bij onze showroom in Middelburg kunnen wij u, indien gewenst,  ook onze werkplaats laten zien zodat u met eigen ogen kunt zien hoe de vakmensen van DE NOOD met veel passie aan het werk zijn.

 

2. Op locatie

U kunt contact opnemen met DE NOOD om een afspraak te maken met een van onze Account Managers. Zij zijn graag bereid om bij u thuis of op locatie geheel vrijblijvend een aantal modellen te laten zien.

 

3. Stadswandeling

 DE NOOD is al 85 jaar producent van straat- en buitenverlichting. Wij zijn er trots op dat door deze jarenlange ervaring door heel Nederland DE NOOD® verlichting het straat- en woonbeeld verrijkt. Om deze reden zijn er speciale stadswandelingen voor u samengesteld, zodat u onze verlichting ook bij u in de buurt kunt bekijken.

Sluiten

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met ons kantoor te Middelburg of ons kantoor in Baarn.

Sluiten

Kan ik bij DE NOOD terecht voor een speciaal project/maatwerk?

DE NOOD levert ook maatwerk. Heeft u iets ontworpen, maar heeft u geen idee waar u dit kunt laten produceren? Dan bent u bij DE NOOD aan het goede adres. Wij zien elk project als een uitdaging en doen ons uiterste best om elke droom van een klant werkelijkheid te laten worden. Wij kunnen speciale ontwerpen die u (gedeeltelijk) zelf aanlevert omzetten in een DE NOOD product. Wij denken graag met u mee.

Sluiten

Kan ik bij DE NOOD terecht voor restauratie/reconstructie?

Als het gaat om koperen of messing lantaarns dan kunnen wij bij DE NOOD de benodigde restauraties uitvoeren. Het is zelfs mogelijk om dergelijke lantaarns geheel opnieuw te reconstrueren.

Sluiten

Ik heb een oude foto gevonden met verlichting erop, kan dit worden gereconstrueerd?

De vakmensen van DE NOOD staan erom bekend dat middels hun kundigheid reconstructies worden uitgevoerd aan de hand van gegevens uit onderzoek en oude foto´s. Hierdoor is een uitmuntend resultaat gewaarborgd. Voor voorbeelden die de medewerkers van DE NOOD hebben uitgevoerd kijk op in het menu onder 'Restauratie & Reconstructie"

Sluiten

Welke lichttechniek kan ik het beste kiezen?

Standaard leveren wij onze lantaarns met een E27 fitting boven of onderin de lantaarn. Voor de openbare verlichting is dit vaak niet toereikend. Welke lichttechniek voor u het beste toepasbaar is, hangt af van vele factoren.

 

Door onze nauwe samenwerking met PHILIPS kunnen wij u hierin adviseren en u altijd de nieuwste en energiezuinigste lichttechniek aanbieden.

Sluiten

Gloeilampen worden uit de markt gehaald, wat wordt het alternatief?

Gloeilampen worden geleidelijk aan niet meer geproduceerd, maar zijn de komende jaren nog wel te verkrijgen. In plaats van gloeilampen worden er spaarlampen en LED-lampen in de handel gebracht, die wel dezelfde E27 fitting hebben. Aan het veelal lelijk uiterlijk van deze lampen wordt hard gewerkt om ze toch de uitstraling van een gloeilamp te geven.

Sluiten

Wat is LED-verlichting?

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode en worden ook wel de toekomst van de verlichting genoemd. Ten opzichte van de traditionele gloeilamp en ook spaarlampen, verbruikt LED verlichting aanzienlijk minder energie. De aanschaf van een LED lamp is duurder t.o.v. van de gloeilamp en spaarlamp, maar door de extreem lange levensduur is LED verlichting uiteindelijk een goedkope lichtbron.

Sluiten

Wat is het voordeel van LED?

LED-verlichting heeft een uiterst lange levensduur en is zeer energiezuinig in gebruik, maar is nog wel redelijk duur in aanschaf.

Sluiten

Is LED al ver genoeg ontwikkeld om toe te passen in openbare verlichting?

Er zijn veel projecten in ontwikkeling waar LED-verlichting wordt toegepast, maar deze zijn vaak experimenteel van aard, omdat er nog steeds veel vragen zijn over lichtkleur, lichtspreiding en beleving van dit soort verlichting.

Sluiten

Ik heb voor mijn project lichttabellen nodig. Hebben jullie deze?

Wij beschikken over een aantal lichttabellen van onze verlichting. Gelet op de vele opties die wij aanbieden, zoals modellen, lichttechnieken en beglazing, zijn wij beperkt tot de meest gangbare lichttabellen. Neem contact met ons op om de betreffende lichttabellen bij ons op te vragen.

Sluiten

Wat is de levertijd van jullie producten?

Gemiddeld is de levertijd 4 tot 6 weken na bestelling.

Sluiten

Wat zijn jullie leveringsvoorwaarden?

Onze leveringsvoorwaarden maken onderdeel uit van de Metaalunie voorwaarden.

Sluiten

Installeren jullie de verlichting wanneer jullie deze afleveren?

DE NOOD levert met haar eigen transport de verlichting af, maar installeert deze niet. Het zusterbedrijf van DE NOOD, Duurzaam Zeeuws Licht, kan dit wel voor u doen. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamzeeuwslicht.nl.

Sluiten

Wat doet DE NOOD om milieuvriendelijke producten te produceren?

DE NOOD  neemt haar verantwoordelijkheid voor het milieu. De materialen  die DE NOOD gebruikt om haar verlichting  te produceren zijn 100% recyclebaar. DE NOOD is zelfs bereid om haar oude lantaarns terug te nemen. Onze producten zijn groener en schoner dan alle andersoortige buitenverlichting.

Sluiten

DE NOOD op Volg ons

 
 

Neem contact op