Dankzij De Stichting Oude Groninger Kerken is de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel in Groningen prachtig verlicht door buitenlantaarns van DE NOOD.

 

Stichting Groninger Kerken
De Stichting Oude Groninger Kerken stelt zich al meer dan 40 jaar ten doel de historische kerkgebouwen en hun omgeving in de provincie Groningen te behouden en bij het publiek hergebruik van religieus erfgoed te bevorderen. Daarnaast staat niet alleen het behoud van dit monumentale erfgoed centraal maar ook het wekken van belangstelling voor de rijke geschiedenis van de provincie Groningen en het Groninger landschap, waarin de oude kerken als beeldbepalende elementen fungeren.


Zoektocht verlichting

Bij de hoofdingang van de kerk was 's winters te weinig licht en dus zocht De Stichting naar buitenlantaarns die niet alleen bij de uitstraling van het pand passen, maar ook energiezuinig zijn en toch genoeg lichtopbrengst geven. Bovendien was de kwaliteit van de lantaarns een belangrijk criterium. Het resultaat: Twee koperen buitenlantaarns van het model DE NOOD® Speyk Duplus verlichten nu de Remonstrantse kerk.

 

 

 

 

Neem contact op