Wegens vakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 4 augustus

DE NOOD BV
Arnesteinweg 38
4338PD Middelburg
(+31)0118-65 75 85
[email protected]

Unieke lichtzuilen Sneek

In Sneek kunt u een bijzonder verlichtingsproject, geproduceerd door DE NOOD, bewonderen. Als onderdeel van een herstructureringsproject, bestaande uit 100 woningen voor woningstichting De Wieren, zijn de nieuwe design lantaarns in de wijk Noorderhoek geïnstalleerd.

“Twee lantaarns vormen een poort die een entree vormen. Deze poortvorm is geïnspireerd op de poortjes van het oude Noorderhoek; een thema voor de nieuwbouw dat we ook terugzien bij de appartementen van een woonzorgcentrum en straks bij de vervolgfase van het herstructureringsproject”, vertelt Lolke Wijtsma, architect bij Van Manen en Zwart. Van Wijnen, de aannemer van het woningbouwproject en opdrachtgever van de verlichting legt verder uit: “De lichtzuilen begrenzen het woonerf van de straat en zijn geplaatst bij de parkeerterreinen. Architect Van Manen en Zwart wilde lantaarnpalen die passen bij het stadsbeeld in deze wijk van de stad Sneek. Samen met DE NOOD en de architect zijn we tot een ontwerp gekomen waar iedereen tevreden over is. Het zijn unieke lampen.”

Deze ‘specials’, zoals ze die bij DE NOOD noemen, zijn gemaakt van RVS en vervolgens gepoedercoat in een zwartgrijze kleur. Binnenin zijn ze voorzien van 2700K LED-strips die zijn afgedekt met gepareld polycarbonaat.

Ook voor de volgende fase van het woningbouwproject, waarbij nog eens 56 woningen worden gebouwd, heeft Van Wijnen al lichtzuilen besteld. “We zijn tevreden over het eindresultaat. Met de lichtzuilen voegen we een uniek element toe aan de wijk. Iets anders dan anders, waar we met alle partijen goed over nagedacht hebben.” Ook Van Manen en Zwart is tevreden: “Het eindresultaat is heel netjes en pakt goed uit. Straks als ook de schanskorven staan en het groen is ingegroeid ziet het er nog mooier uit.”

 width=  width=  width=  width=  width=  width=  width=  width=  width=

||||||||
Deel dit bericht