Wegens vakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 4 augustus

DE NOOD BV
Arnesteinweg 38
4338PD Middelburg
(+31)0118-65 75 85
[email protected]

Op hoog niveau in Bodegraven

Eind 2019 is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in Nieuwerbrug gestart met project Herinrichting Nieuwerbrug. Binnen dit project worden verbeteringen gerealiseerd op het gebied van verkeersveiligheid, kwaliteit en het behoud van het dorpskarakter van het dorp aan de Oude Rijn (Ben je eens in de buurt, neem dan eens een kijkje bij de laatste tolbrug van Nederland. Deze wordt nog met de hand bediend!).

Compleet pakket

Ruben-Jan Kroeskamp, projectleider civiele werken bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk: “Omdat in het ‘centrumgebied’ van Nieuwerbrug een vernieuwingsslag wordt doorgevoerd doen alle disciplines van de openbare ruimte hier aan mee. Dit betekent voor ons dat zowel naar de huidige kabel als naar de verlichting gekeken wordt. We hebben aandacht voor de uitstraling van het gebied en voor de mogelijkheden welke binnen ons beheerarsenaal vallen. Daarnaast hebben we als gemeente natuurlijk ook een energiebesparende opdracht, dus nemen we dit aspect mee in alle overwegingen.”

Vondel met GL410 mast

DE NOOD heeft een 22-tal GL410 masten met daarop het ronde armatuur Vondel mogen leveren als onderdeel van dit project. Als lichttechniek is gekozen voor de led-lichttechniek FastFlex in de asymmetrische uitvoering. Daarnaast zijn 5 oudere armaturen Vondel omgebouwd naar led en weer terug geplaatst.

Kroeskamp: “De bestaande 6m lichtmasten zijn vervangen door 4m gietijzeren masten. Hierom moest een nieuw lichtplan gemaakt worden waardoor de masten nu zigzag en dichter op elkaar geplaatst zijn. Door de zwaardere voet van de gietijzeren mast was het wat spannend met de reeds aanwezige kabels en leidingen in het trottoir, maar dit heeft niet voor problemen gezorgd.”

Voor herhaling vatbaar

“We hebben reeds eerder zaken gedaan met DE NOOD voor klassieke verlichting op het Kerkplein. Omdat we model Vondel een prachtig armatuur vinden en er voor kiezen een beperkt aantal type armaturen te hoeven beheren, hebben we ook nu weer voor DE NOOD gekozen. Het resultaat is een mooi straatbeeld met een mooie balans in klassieke verlichting, parkeren en groen. Door de verbeteringsslag door te voeren in het hele gebied komt de klassieke verlichting het best tot jun recht.”

Naar verwachting is het hele project in november 2020 afgerond. Kijk voor meer informatie op https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/herinrichting-nieuwerbrug

DE NOOD Bodegraven Vondel GL410|DE NOOD Bodegraven Vondel GL410|DE NOOD Bodegraven Vondel GL410|DE NOOD Bodegraven Vondel GL410|Bodegraven oude situatie|
Deel dit bericht