Wegens vakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 4 augustus

DE NOOD BV
Arnesteinweg 38
4338PD Middelburg
(+31)0118-65 75 85
[email protected]

Knappe verlichting voor campings in Westenschouwen

Achter de duinen, in de punt van het Zeeuwse Schouwen-Duiveland, ligt het dorp Westenschouwen. Misschien heb je wel eens gehoord van deze plaats uit het volksverhaal “de Zeemeermin van Westerschouwen” (link). Broers Pieter en Maghiel Hanse exploiteren hier maar liefst drie recreatieparken: Landgoed Duinoord, Duinoord aan Zee en Chaletpark ‘t Moolhof. Camping Duinoord BV is een familiebedrijf wat sinds 2002 onder leiding staat van de broers. Zij zijn de derde generatie recreatieondernemers in de familie.

Oude verlichting

Pieter Hanse is o.a. verantwoordelijk voor de parkinrichting op de drie locaties: “De oude verlichting bestond uit lage lantaarns van 1,25 mtr hoog. Deze wilden nog wel eens voor verblinding zorgen en waren toe aan een upgrade. Wij wilden een verlichtingsoplossing die de kwaliteit, uitstraling en sfeer van de parken naar een (letterlijk) hoger niveau kon tillen, doormiddel van warm licht en luxe armaturen/masten.”

Gezien op straat

Tientallen jaren geleden heeft DE NOOD de klassieke straatverlichting mogen leveren voor de openbare ruimte in het dorp Westenschouwen.

“Ik liep over straat toen ik de naam van DE NOOD zag staan op de klassieke lantaarnpalen”, vertelt Pieter. “Die staan er al zo lang – dat moet wel goed zitten qua kwaliteit. Vervolgens ben ik op de website gaan kijken en zag ik mooie armaturen genaamd Kempen: eigentijds, maar met een duurzaam karakter voor de langere termijn. Ik heb een afspraak gemaakt met Hans van DE NOOD, en we zijn aan de slag gegaan”.

Gefaseerde uitrol

Er is gekozen om niet alle verlichting in één keer te vervangen, maar om dit gefaseerd te doen. Eind 2017 is de start gemaakt met het plaatsen van model Kempen op Conische masten. In 2019 zijn op de camping gereviseerde Haagse Kappen op Haagse masten geplaatst en onlangs is de verlichting op het Landgoed uitgebreid met extra modellen Kempen.

Visualisatie

“Toen Hans kwam kijken waar we het beste de extra lantaarns konden plaatsen zijn er foto’s gemaakt waarop door DE NOOD de lantaarns zijn gevisualiseerd. Dit maakte de besluitvorming een stuk makkelijker omdat we een goed beeld hadden van het eindresultaat.”

Inmiddels zijn alle armaturen en masten geplaatst en mogen we, wederom, spreken van een mooi project waar we trots op zijn.

||||||
Deel dit bericht