Wegens vakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 4 augustus

DE NOOD BV
Arnesteinweg 38
4338PD Middelburg
(+31)0118-65 75 85
[email protected]

Enthousiaste reacties over nieuwe lantaarns met jeneverglaasjes op de Hoogstraat in Schiedam

Het duurde even, maar de uitstraling van de Hoogstraat gaat grondig aangepakt worden. In het tweede kwartaal van dit jaar wordt de verlichting vervangen. Met een bijzondere lantaarn: eentje met een jeneverglaasje bovenop.

De aanpak van de Hoogstraat staat al een aantal jaar op het programma onder de noemer Hoogstraat Plus. In 2019 werd het plan met veel bombarie gepresenteerd, maar een jaar later bleken de kosten hoger uit te vallen en moest de gemeente terug naar de tekentafel. Daardoor zal een complete herinrichting van de Hoogstraat niet aan de orde zijn.

De winkelstraat wordt nu gefaseerd onder handen genomen. Eerst de verlichting. Naar verwachting worden in april of mei nieuwe lantaarns geplaatst. Met een bijzonder ontwerp. Gemeentemedewerkers Martin Verhaal en Henk Verloop kwamen op het idee om het uiterlijk van een jeneverglaasje te koppelen aan de nieuwe armaturen.

Wethouder Marcel Houtkamp (binnenstad) is enthousiast over de plannen. “We denken dat het er een stuk beter uit gaat zien. Mede dankzij de mooie keuze voor armaturen die we aan de panden gaan bevestigen.”

Positief

Ondernemers op de Hoogstraat laten weten het debacle van Hoogstraat Plus achter zich te willen laten. Ze zijn vooral blij met de positieve ontwikkelingen die er zijn in de Schiedamse binnenstad, waaronder het teruglopende leegstandspercentage. De nieuwe verlichting is een extra stap in de goede richting, ziet ondernemer Vera Sparreboom van kledingzaak The Feather Store op de Hoogstraat. “Het is niet alleen om meer mensen hiernaartoe te trekken. Het gaat ook om ondernemers. Zij maken de keuze om hier te vestigen of te blijven. Er zijn een heleboel aspecten die daarbij meespelen.”

Naast de verlichting zal ook de bestrating worden aangepakt, al bevindt dat plan zich nog in een niet zo ver gevorderd stadium. En: “Afhankelijk van de uitkomst van die aanbesteding blijft er misschien ook wat geld over om iets met de stegen te doen. En wat groen te brengen. Kortom, om een leukere Hoogstraat te maken”, aldus Houtkamp.

(dit artikel verscheen origineel op schie.nu)

DE NOOD armatuur schiedam jeneverglaasje borrelglaasje render
Deel dit bericht