Wegens vakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 4 augustus

DE NOOD BV
Arnesteinweg 38
4338PD Middelburg
(+31)0118-65 75 85
[email protected]

Buitenverlichting Paushuize Utrecht

Buitenlampen voor onlangs gerestaureerde Paushuize in Utrecht

Op een steenworp afstand van de Dom van Utrecht ligt een van de oudste en volgens velen een van de meest bijzondere panden van Utrecht; het Paushuize. Zoals de naam al aangeeft werd het gebouwd in opdracht van de enige Nederlandse paus ooit, Adrianus VI. Die er overigens nooit gewoond heeft. Het Paushuize is gebouwd aan het begin van de zestiende eeuw, gelegen aan het Pausdam in de historische binnenstad van Utrecht, op de hoek van de Kromme Nieuwegracht en Achter Sint-Pieter.

Onlangs is dit monument helemaal gerestaureerd en verbouwd waardoor de vroegere glorie van Paushuize weer zoveel mogelijk in ere is hersteld. De echte afronding was natuurlijk pas daar na de plaatsing en installatie van onze buitenlantaarns. Naast de monumentale entree op het Pausdam prijkt ons prachtige model buitenlamp Amsterdam, bij de toegang naar het binnenplein ons model buitenlamp Binnenhof en op het binnenplein naast de ingangen van de spiegelzaal model buitenlamp Wildenborch. Een meesterwerk in alle opzichten.

DE NOOD Paushuize Utrecht|DE NOOD Paushuize Utrecht|DE NOOD Paushuize Utrecht|DE NOOD Paushuize Utrecht|DE NOOD Paushuize Utrecht|DE NOOD Paushuize Utrecht
Deel dit bericht