Wegens vakantie zijn wij gesloten van 22 juli t/m 4 augustus

DE NOOD BV
Arnesteinweg 38
4338PD Middelburg
(+31)0118-65 75 85
[email protected]

Borssele over op led

Een unieke samensmelting van klassieke armaturen met de nieuwste technieken

Het dorpje Borssele, gemeente Borsele, is over op LED. Afgelopen maand werden daar de oude lantaarns met conventionele verlichting vervangen.”Het dorpje Borssele heeft, net als Nisse, een beschermd dorpsgezicht en is in het verleden riant uitgerust met 81 nostalgische DE NOOD masten. Met name de verouderde lichttechniek zorgde voor veel energieverbruik en storingen. De verkeersveiligheid op de singels rond de kern had hieronder te leiden. In het jaar dat het dorp en haar omgeving het 400-jarig jubileum viert heeft onze raad besloten om het beschermd dorpsgezicht op duurzame wijze te versterken,” vertelt Remco Meijers, technisch beleidsmedewerker riolering en openbare verlichting, bij de gemeente Borsele.

“Alle 81 armaturen zijn daarbij vervangen door een ‘Borsels’ maatwerk model met gedimde LED verlichting. LED is de norm aan het worden in de openbare verlichtingswereld. Deze gaat langer mee, vergt vrijwel geen onderhoud, is efficiënt dimbaar en verlaagt mede daarmee het energieverbruik. Om de singels veilig te verlichten moesten de asymmetrische LED’s bovenin geplaatst worden. Omdat dit enigszins ten koste gaat van de nostalgische uitstraling van de armaturen is gekozen voor ‘matte’ beglazing. Deze beglazing komt de gelijkmatigheid van licht op straat nog iets ten goede. De kern van het dorp ‘Het Plein’ heeft een nog sierlijker model gekregen met een indirecte lichtbron en helder glas.”

Borsele_Haagse-Kap-Op-maat|Borsele_Haagse-Kap-Op-maat|Borsele_Haagse-Kap-Op-maat|Borsele_Haagse-Kap-Op-maat|Borsele_Haagse-Kap-Op-maat|Borsele_Haagse-Kap-Op-maat|Borsele_Haagse-Kap-Op-maat
Deel dit bericht