Elektrische auto's laden zonder
vervuiling van het straatbeeld

Nieuw: De Klassieke Laadmast

De aanleg van laadpalen voor elektrische auto’s komt in een stroomversnelling. Op 8 juli 2020 werd bekend gemaakt dat er 30 miljoen euro wordt uitgetrokken voor honderdduizenden extra laadpalen (lees meer). In 2021 moeten er maar liefst 213 per dag worden geplaatst. Dat is goed nieuws voor iedereen met een elektrische auto. Maar er kleven ook wat nadelen aan.

Een veelgehoorde klacht is dat de laadpalen enorm in de weg staan. Daarnaast vinden veel mensen dat al die laadpalen het straatbeeld vervuilen. Zeker in (historische) binnensteden is dit een probleem. Hier is vaak sprake van een klassiek straatbeeld en de moderne laadpaal verstoort hier de uitstraling. Ook staat zo’n modern stukje techniek in groot contrast met de vaak klassieke straatverlichting.

DE NOOD, marktleider in Nederland voor klassieke straatverlichting, ontwikkelde in samenwerking met Ecotap de Klassieke Laadmast (KLM); een slimme samenvloeiing van moderne techniek met een klassieke uitstraling. Het ontwerp is gebaseerd op de klassieke gietijzeren Haagse mast waarvan er ruim 55.000 exemplaren in Nederland staan. Alleen de connector en passensor verraden dat het een laadmast betreft: het laadgedeelte is compleet geïntegreerd in de mast.

De KLM werkt met aansluitwaardes van 1x16A t/m 3x32A. Als deze voorziening aanwezig is, kan een bestaande Haagse mast vervangen worden door een Klassieke Laadmast en elektrische auto’s kunnen opgeladen worden zonder vervuiling van het straatbeeld. De KLM is gemaakt van gietijzer en daardoor net zo degelijk als de originele Haagse mast en zodoende vandalismebestendig. De geïntegreerde laadtechniek van Ecotap heeft zijn klasse al bewezen in de standaard laadpalen. De KLM beschikt over één oplaadpunt van maximaal 22 kW en werkt met alle laadpassen.

Verlichten én opladen in één. Dat is de Klassieke Laadmast van DE NOOD. Een slimme oplossing voor e-mobility en straatverlichting.

Vul hieronder je e-mailadres in om de productinformatie te ontvangen:

Beheer & onderhoud

Een armatuur van DE NOOD is meer dan alleen verlichting. Onze producten worden veelal toegepast op locaties waar naast een functioneel doel ook sfeer en beleving een zeer belangrijke rol spelen. 

Door middel van een intensief onderhoudsprogramma waarbij wij de regie van u of uw generieke onderhoudsbedrijf overnemen, zorgen wij ervoor dat uw lantaarns altijd in de beste conditie bij staan, zowel functioneel als voor een optimale sfeerbeleving, Vanzelfsprekend informeren we u frequent over de uitgevoerde werkzaamheden.

Neem contact op voor uitgebreide informatie

Hoofdkantoor DE NOOD BV
T | +31 (0)118 65 75 85
E | info@denood.nl

de nood bv

Arnesteinweg 38
4338PD Middelburg
0118-65 75 85
info@denood.nl

inschrijven nieuwsbrief

© 1924-2021 DE NOOD BV – Alle rechten voorbehouden

© 1924-2021 DE NOOD BV – Alle rechten voorbehouden

Rapporteer een bug

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Deze website gebruikt uitsluitend functionele en analytische cookies. Er wordt geen persoonlijke data opgeslagen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en neem een kijkje in de keuken van DE NOOD.