Duurzaam DE NOOD

De circulaire economie 👍

Een systeem waarin de herbruikbaarheid van producten en primaire grondstoffen centraal staat, wordt een circulaire economie genoemd. In plaats van het verbruiken van grondstoffen, ligt de focus op het gebruik ervan, om waardevernietiging te voorkomen. Het doel is om afval te verminderen en alle grondstoffen in de keten te houden.

De producten van DE NOOD dragen bij aan de realisatie van een circulaire economie door het gebruik van herbruikbare materialen en het minimaliseren van afval.

Koper ♻️

DE NOOD produceert hoogwaardige producten van koper, een materiaal dat van nature al goed past in een circulaire economie. Koper is namelijk een van de meest gerecyclede materialen ter wereld, met een recyclebaarheidspercentage van meer dan 90%. Dit betekent dat het materiaal bijna oneindig hergebruikt kan worden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Bovendien heeft koper als materiaal diverse voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo is het zeer goed bestand tegen corrosie en slijtage. Hierdoor hebben producten van koper een lange levensduur en zijn ze minder snel aan vervanging toe. Door het gebruik van hoogwaardige koperproducten wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan een circulaire economie, maar ook aan een duurzame toekomst waarin efficiëntie en minimalisering van waardevernietiging centraal staan.

Energieneutraal ☀️

DE NOOD heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door volledig energieneutraal te worden met behulp van zonnepanelen. Deze overstap naar hernieuwbare energiebronnen is een belangrijke stap in de richting van een nóg duurzamere toekomst voor het bedrijf en het milieu.

Retrofitten💡

Het retrofitten van oude verlichtingsarmaturen is een belangrijke stap in de richting van een duurzamer milieu en een circulaire economie. Door het upgraden van deze armaturen met energiezuinige verlichtingstechnologieën en het gebruik van recyclebare materialen, wordt het energieverbruik verminderd en de levensduur van de armaturen verlengd. Dit leidt tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en een verminderde behoefte aan nieuwe materialen en grondstoffen.

Bovendien zijn de meeste retrofit-oplossingen ontworpen om snel en eenvoudig te worden geïnstalleerd, waardoor de installatiekosten en downtime worden geminimaliseerd. Retrofitten van oude verlichtingsarmaturen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar levert ook een aanzienlijke kostenbesparing op.

Verpakken 📦

Voor het verpakken van onze producten maken wij gebruik van op maat gemaakte dozen die bestaan uit 80% gerecycled karton. Een doos die speciaal op maat is gemaakt, is meestal veel compacter dan een standaarddoos. Standaarddozen zijn meestal 40% groter dan nodig. Een kleinere doos vereist minder materiaal en opvulmateriaal en neemt minder (transport)ruimte in beslag, wat resulteert in minder CO2-uitstoot per verpakking. We plakken ze dicht met papieren tape en transporteren ze op gebruikte pallets.

In actie voor KiKa 👊

Laat uw oude, te vervangen armaturen door ons recyclen en DE NOOD doneert de opbrengst namens u aan KiKa. En dat niet alleen… DE NOOD verdubbelt dit bedrag.

Kinderkanker is nog steeds doodsoorzaak nummer één bij kinderen. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen kanker. Op dit moment geneest 75%, dit betekent dan één op de vier kinderen het helaas niet redt. KiKa wil dat alle kinderen genezen. Met deze actie maken u en wij samen onderzoek mogelijk om zieke kinderen beter te behandelen en sneller te genezen. 

0
Gedoneerd tot op heden

Meer weten?

Neem contact op.

Hoofdkantoor
T | +31 (0)118 65 75 85
E | info@denood.nl

Deze website gebruikt uitsluitend functionele en analytische cookies. Er wordt geen persoonlijke data opgeslagen.